recept

Hříbečky jsou vynikající a zároveň roztomilé. Navíc se nepečou, takže ušetříte za elektřinu, no neberte to! <3

Vánoční hříbečky

Ingredients
  

  • 100 g loupané mandle rozemleté
  • 100 g vlašské ořechy rozemleté
  • 2 lžíce vlašské ořechy rozemleté
  • 200 g cukr moučka
  • 2 kusy bílek
  • 1 lžička kakao
  • 1 troška citronová šťáva pro pevnější sníh

Instructions
 

  • Smíchejte všechny druhy ořechů dohromady a dejte si vedle cca 3 lžíce. Většinu pak smíchejte s cukrem.
  • Z bílků ušlehejte sníh. Aby se dobře ušlehal napevno, můžete přidat trošku citronové šťávy.
  • Do sněhu vmíchejte ořechy s cukrem. Vznikne nám základní hmota, ze které hříbečky uděláme.
  • Z homty oddělíme 1/4 a do ní vmícháme lžičku kakaa. Tato hnědá hmota bude na kloboučky, zbylá světlá hmota bude na nožičky.
  • Ze světlé hmoty uděláme středně velkou kuličku o průměru cca 1-2 cm. Před postavením na tác "namočíme" nožičku do těch ořechů, co jsme si dali na začátku vedle.
  • Poté z hnědé hmoty uděláme další, menší kuličku. Tu posadíme na tu světlou kuličku a hříbeček je na světě. nezapomeňte při tom mluvit zdrobnělě, tedy kulička, hříbeček, větvička apod. Jinak to celé zkazíte!!!
  • Hotové hříbečky nechte cca 3 hodiny vyschnout.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating