Rybízová marmeláda neboli JAM

domácí rybízová marmeláda

Domácí Rybízová marmeláda

ověřený a osvědčený recept na domácí rybízovou marmeládu
Course Dessert
Cuisine Czech

Ingredients
  

  • 1 kg červený rybíz
  • 1 balení gelfix
  • 0,5 kg cukr krystal nebo krupice
  • 1 lžička kyselina citronová

Instructions
 

  • rybíz očistěte, opláchněte a odstraňte kuličky ze stopek, ať je to poživatelný
  • rybíz rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte balení gelfixu a 2 lžíce cuktu
  • přiveďte k varu a povařte 1 minutu
  • poté přidejte zbytek cukru a vařte ještě dalších 5 minut
  • sklenice si vyvařte, je to důležité, aby vám marmeláda nezplesnivěla
  • marmeládu naplňte do sklenic, zavíčkujte a položte dnem vzhůru

Notes

Daleko za sedmi horami a sedmi řekami, v údolí obklopeném vysokými stromy a kvetoucími loukami, ležela malá vesnice. V této vesnici žila mladá dívka jménem Anna, která byla známá svou láskou k vaření a pečení. Anna měla zvláštní slabost pro rybíz, který rostl hojně v její zahradě. Každé léto, když byly keře rybízu plné zralých bobulí, Anna trávila dny sklízením a přípravou rybízové marmelády.
Anna si vždycky připravovala marmeládu podle starého rodinného receptu, který zdědila po své babičce. Tento recept byl tak jedinečný a marmeláda tak lahodná, že se o něm rychle rozšířily zvěsti a lidé z okolních vesnic začali přicházet, aby si od Anny koupili sklenici této výjimečné marmelády. Příběh o Anně a její rybízové marmeládě se stal legendou v celém kraji a inspiroval mnoho lidí k tomu, aby se také pustili do výroby vlastní rybízové marmelády. A tak se stalo, že díky Anně a její výjimečné marmeládě se malá vesnice v údolí stala známým místem pro všechny, kteří hledají autentické a chutné domácí recepty.
Keyword džem, jam, marmeláda

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating