Skvělé Vánoční perníčky od Andy

poleva na Vánoční perníčky

Tento ověřený recept na perníčky máme od Andy, které tímto děkujeme za každoroční tradici //\\

Nezapomeňte, že pro úspěch perníčků je důležitá poleva. Kdybyste nechtěli kupovanou, máme pro vás recept na skvělou polevu na perníčky zde.

Vánoční perníčky

skvělé Vánoční perníčky

Ingredients
  

  • 500 gramů hladká mouka
  • 250 gramů cukr moučka
  • 100 gramů med
  • 2 kusy vejce do těsta
  • 1 lžička rum tuzemák
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1 pytlíček kypřící prášek do perníku
  • 1 pytlíček prášek do perníku nebo samozřejmě 2 lžičky mletého koření hřebíček, fenykl a anýz
  • 1-2 kusy vejce na potření

Instructions
 

  • Optimálně byste měli sypké suroviny přesypat přes sítko, ale kdo na to má dneska čas žeano.
  • Med dáme do skleničky a tu do horké vody, aby se rozpustil. Vejce dobře rozmícháme a obojí přidáme k sypké směsi a vyhněteme do těsta.
  • Pokud by bylo těsto příliš tuhé, můžeme přidat trošku mléka.
  • Těsto po vyhnětení zabalíme do fólie a necháme minimálně dvě hodiny (optimálně přes noc) v lednici.
  • Těsto vyválíme a vykrajujeme perníčky. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečeme na 180 stupňů (horkovzdušná), pokud máte perníčky tenčí, trvá to tak 7 minut, pokud silnější, tak 10 minut.
  • Po vyndání z trouby hned potřeme horní část perníčků rozšlehaným vejcem.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating