Red velvet je “takový lepší dort” má sebevědomí, hutnější piškot a lehounký svěží krém. Není přeplácaný krémem, není z něj cítit máslo a mazlavost. Je jako tanec půvabné princezny na nóbl plese.

Red Velvet

úžasný dort s luxusní chutí

Ingredients
  

korpus dortu

  • 375 g hladká mouka
  • 367 g cukr krupice
  • 360 ml podmáslí
  • 170 g máslo, hodně změklé
  • 2 lžičky bílé balsamico
  • 20 g pravé kakao (ne holandské)
  • 3 kusy vejce
  • 1 pytlík vanilkový cukr (optimálně ne vanilinový)
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 1 lžička jedlá soda
  • 0,5 lžička sůl
  • 2 lžičky červené potravinářské barvivo

krém

  • 250 g mascarpone
  • 250 g Philadelphia
  • 450 ml smetana ke šlehání
  • 117 g cukr moučka
  • 1 pytlík vanilkový cukr (optimálně ne vanilinový) nebo 1 vanilkový lusk
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Instructions
 

korpus

  • Do menší mísy přesypeme přes cedník mouku a kakao. Posypeme solí a hezky zamícháme.
  • Do velké mísy zašleháme na vyšší rychlost máslso s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání přidáme vejce a vanilkový extrakt. Šleháme důkladně.
  • Ve sklenici rozmícháme lžičkou podmáslí s barvivem. Barvivem nešetřete.
  • Teď je ten pravý čas si předehřát troubu na 180 stupňů a vyložit dortovou formu pečícím papírem zespoda i ze stran.
  • Do velké mísy vždy na střídačku přidáme a zašleháme kousek podmáslí a kousek mouky, až vznikne krásný a hladký krém.
  • Do sklenice si rozmícháme balsamico s jednou sodou, vznikne šumivá pěna, kterou vylejeme a zamícháme do těsta, které pak hned vylijeme do připravené formy.
  • Pečeme cca 60 minut, vyzkoušíme špejlí (když ji vytaženéme čistou, je hotovo).
  • Hotový korpus vyndáme z formy a dáme vychladnout. Pokud máte naspěch, stačí nechat vychladnout cca půl hodiny, některé extrémní recepty balí korpus do potravinářské folie a nechávají v lednici přes noc.

krém

  • Připravíme si krém tak, že ze šlehačky vyšleháme šlehačku, až je tuhá = při obrácení nádoby vzhůru nohama se ani nehne. V jiné míse pak důkladně rozšleháme mascarpone, philadelphii, vanilkový extrakt, vanilkový cukr a moučkový cukr. Šlehačku pak do této směsi postupně zašleháme.
  • Korpus pak rozřízneme na 3 díly (podélně :o) …
  • … a mezi ně namažeme krém. Zbylým krémem pomazáme dort nahoru a po stranách. Chutnou přízdobou jsou pak například maliny, nebo jiné ovoce se svěží chutí.
  • a je hotovo, výsledný výtvor můžete posypat drobky z krájení korpusu
  • dobrou chuť!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating