Poznámka – tohle ještě není žádnej recept, spíše poznámky, který se ale neukázaly jako smysluplné, takže bych se tim neřídil .-D

Večer před pečením kachnu nasolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř.

Do pekáče kladem kachnu prsy dolů.

Druhý den ráno :

Na pekáči ji podlijeme vodou a přidáme asi tak ½ kostky sádla.

Do pekáče přidám 2 cibule ( rozkrojené napůl)

Poznámka autora – asi by to bylo super ještě cca 1 hodinu před tím dát tak na 180, přikryté…

Přikryji druhým pekáčem, neboli puklicí a v troubě na 200 °C 1 hod. dusím.

Pak puklici odklopím a peču ještě dál ( stále prsy dolů) a podlévat, nebo když je šťáva ubývá, přileju vodu, nebo vývar ( pokud mám).

Peču ještě asi tak půl hodiny – už odkryté.

Pak kachnu obrátím prsama nahoru.

Když už se kachna zdá hotová, zvýším teplotu na 220°C aby „chytla barvu“ tak na 10 – 15 .minut.

Můžeš zkusit troubu teď na gril – aby se udělala kůrka

Minulé jsem kachnu hned na začátku přeřízla napůl a myslím, že to bylo vše dříve hotové

T.zn. : pečení po puklicí zůstává, kachna je kůží dolů a vnitřkem nahoru. Po odkrytí puklice kachnu hned obracím.

Celková čas pečení je asi 1,5 – 2 hod.

Taky někdo peče kachnu přes noc.

Na 150 – 170 °C podleju vodou do čtvrtiny pekáče a přikryté peču do rána ( lépe je zapnout čas pečení na 5 hod., aby nebyla moc rozpečená

Pak vypnu a před podáváním asi tak ½ hodiny buď pod grilem, nebo na 220°C dopeču, aby chytla kůrku.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *