jahodové knedlíky

Ve většině restaurací vám dnes dají ovocné hnedlíky kynuté. Nevím proč, ty tvarohové jsou mnohem lepší! Navíc jejich příprava nezabere víc jak půl hodiny komplet. Takže s chutí do tohoto velmi dietního až fitness jídla!

Recept na domácí jahodové knedlíky (tvarohové)

Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Course Dessert, Main Course
Cuisine Czech
Servings 4 lidé

Ingredients
  

knedlíky

  • 250 gramů měkký tvaroh (ten zelený)
  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 1 kus vejce
  • 2 špetky sůl
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 15 kusů jahody čerstvé
  • 2 lžíce cukr moučka

přízdoba

  • 70 gramů máslo cca
  • 1 balení tvrdý tvaroh
  • 2 lžíce cukr moučka

Instructions
 

  • Vše z prvního seznamu dejte do mísy a důkladně prohněťte až vznikne těsto. To dejte na trošku pomoučněný vál, trošku pomoučněte i váleček takovým tím hustým grifem, který vždycky dělala babička (samozřejmostí je také zadělání patříčné části kuchyně aby bylo vidět, že jste dělali dobrotu!!) a těsto vyválejte do cca 3 mm tenké placky.
  • Dejte si vařit vodu ve velkém hrnci. Tu trošku osolte.
  • Z těsta vykrajujte čtverečky, ideálně vždycky na jahodu. Jahodu do čtverečku zabalte (paní Hadincová to vždycky dělala rohy k sobě a pak strašně rychle kutálet mezi dlaněmi, ale mně se to stejně vždycky rozbije). Až se voda uvaří, všechny obalené jahody do ní naházejte a nechte vařit. Mezitím si dejte v menším kastrůlku jemně rozehřát máslo. Až jahody vyplavou (cca 5 minut), vyndejte je a každou propíchněte špejlí.
  • Na talíři vyskládejte jahody, pak důkladně pocukrujte cukrem moučkou, pak ozdobte na jemno nastrouhaným tvarohem a zalijte 1-2 lžícemi rozpuštěného másla.
  • DOBROU CHUŤ!
Keyword jahodové knedlíky, ovocné knedlíky

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating