Recept na skvělé Kuře na paprice

Udělat lahodné kuře na paprice není vůbec složité. Recept je nejenom rychlý a jednoduchý, ale nepotřebujete k němu žádné speciální ingredience ani slovník.

Co tedy budeme potřebovat:

  • kuře – pro tento recept například 4 celá stehna, ale dá se to dělat i z prsou ať v celku nebo natrháno na malé kousky
  • papriku sladkou – koření
  • cibuli – 1 středně velkou nebo 2 šalotky
  • máslo
  • smetanu – 0,2 l
  • 2-3 lžíce mouky
  • přílohu – těstoviny nebo rýži

Cibuli nakrájejte na drobno. V hrnci nechte zpěnit máslo (dejte ho tam klidně víc) a přidejte cibuli. Až to začně vonět, přisypte 2 lžičky papriky. Promíchejte a po chvíli vložte osolené kousky kuřete. Lehce osmahněte z obou stran a přidejte vodu (cca 2-3 deci). Uveďte do varu a přidejte ještě 2-3 lžičky papriky, podle chuti, aby to vonělo. Nechte na mírném ohni vařit cca 30 minut až se kuře udělá (pokud chcete aby se rozpadalo tak klidně hodinu). Mezitím si vyndejte smetanu z lednice, ať není moc studená.

Nyní potřebujeme omáčku trošku zahustit. Pokud vám stačí řidší omáčka, budou stačit cca 2 polévkové lžíce mouky. Pokud potřebujete hustší, dejte 3-4 lžíce. Každopádně si dejte kuře na stranu (hrnce nebo ho z hrnce vyndejte) a teď máte dvě možnosti. Cílem obou je, aby mouka nevytvořila žádné žmolky:

  • zahušťování ála frajer – vezmu měchačku, strašně rychle míchám a do toho velmi jemně vsypávám mouku.
  • zahušťování ála babičky – rozpusťte si máslo, nasypte mouku, míchejte, přidejte trošku vody a opět míchejte. Vzniklou kaši (jíšku) pak můžete přidat do omáčky až bude mít takovou konzistenci jak jste zvyklí

Po zahuštění nechte vše ještě cca 10 minut vařit aby neměla omáčka moučnou chuť.

Mezitím si můžete udělat přílohu, například těstoviny nebo rýži.

Pak omáčku odstavte z varu, a po  chvíli opatrně za stálého míchání vlijte smetanu. Pak nechte přejít varem a můžete podávat.

DOBROU CHUŤ

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *