Ve většině restaurací vám dnes dají ovocné hnedlíky kynuté. Nevím proč, ty tvarohové jsou mnohem lepší! Navíc jejich příprava nezabere víc jak půl hodiny komplet. Takže s chutí do tohoto velmi dietního až fitness jídla!
Recept na domácí jahodové knedlíky (tvarohové)
Ingredients
knedlíky
- 250 gramů měkký tvaroh (ten zelený)
- 250 gramů polohrubá mouka
- 1 kus vejce
- 2 špetky sůl
- 2 lžíce rostlinný olej
- 15 kusů jahody čerstvé
- 2 lžíce cukr moučka
přízdoba
- 70 gramů máslo cca
- 1 balení tvrdý tvaroh
- 2 lžíce cukr moučka
Instructions
- Vše z prvního seznamu dejte do mísy a důkladně prohněťte až vznikne těsto. To dejte na trošku pomoučněný vál, trošku pomoučněte i váleček takovým tím hustým grifem, který vždycky dělala babička (samozřejmostí je také zadělání patříčné části kuchyně aby bylo vidět, že jste dělali dobrotu!!) a těsto vyválejte do cca 3 mm tenké placky.
- Dejte si vařit vodu ve velkém hrnci. Tu trošku osolte.
- Z těsta vykrajujte čtverečky, ideálně vždycky na jahodu. Jahodu do čtverečku zabalte (paní Hadincová to vždycky dělala rohy k sobě a pak strašně rychle kutálet mezi dlaněmi, ale mně se to stejně vždycky rozbije). Až se voda uvaří, všechny obalené jahody do ní naházejte a nechte vařit. Mezitím si dejte v menším kastrůlku jemně rozehřát máslo. Až jahody vyplavou (cca 5 minut), vyndejte je a každou propíchněte špejlí.
- Na talíři vyskládejte jahody, pak důkladně pocukrujte cukrem moučkou, pak ozdobte na jemno nastrouhaným tvarohem a zalijte 1-2 lžícemi rozpuštěného másla.
- DOBROU CHUŤ!