Receptů na palačinky je na webu celá řada a obvykle je to mouka, sůl a mléko. Dnes se mi podařilo něco skvělého, takže se neváhám podělit, vypadá to jako ideální kombinace pro sladké palačinky.
Luxusní palačinky
Ingredients
palačinky
- 0,5 litr mléko polotučné, čerstvé
- 200 gram hladká mouka
- 2 kus vejce
- 1 špetka sůl
- 0,5 lžičky vanilkový extrakt
- 1 kus nastrouhaná kůra z citronu
- 1 lžíce cukr moučka
přizdoba dle chuti
- nutela
- marmeláda
- zmrzlina
Instructions
- Postup je velmi jednoduchy. Do mleka vyklepneme 2 vejce a kvedlackou rozmichame. Pridame sul, vanilkovy extrakt a cukr a opet rozkvedlame. Postupne prisypavame mouku a kvedlame.TIP: Stare hospodynky rikaji, ze je treba tekutinu lit do mouky a pak to nebude hrudkovatet takze pokud nemate dost rychlou ruku, zkuste tento obraceny postupTIP2: pokud budete smazit na oleji a ne na masle, nedavejte cukr a dejte lzicku oleje.
- Na panvi rozehrejeme maslo, panev musi byt rozpalena, napriklad na 9 stupnu z 11. Na maslo vylejeme davku testa, odprostred polevame dokola, aby byla vrstva rovnomerna. Pripadne panev naklanime aby se testo rovnomerne rozteklo. Po cca 1 minute by mela byt prvni strana hotova, s panvi prudce pohneme dopredu a dozadu, aby se palacinka uvolnila. Jdna strana palacinky je hotova kdyz zacne lehce hnednout. Pote palacinku obratime a cca 30 vterin dodelame druhou stranu. Prvni palacinka se vetsinou roztrha. Po kazde palacince pridejte trosku masla ktere se zpeni, klidne mimo 'ohen'.
- Tady trosku pozor: pokud chcete pouzivat misto masla olej, je lepsi do testa vubec nedavat cukr a obracet po par vterinach, jinak se to brutalne lepi.
- Dobrou chuť!