Recept na Vynikající palačinky

palačinka

Receptů na palačinky je na webu celá řada a obvykle je to mouka, sůl a mléko. Dnes se mi podařilo něco skvělého, takže se neváhám podělit, vypadá to jako ideální kombinace pro sladké palačinky.

palačinka

Luxusní palačinky

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Cuisine Czech
Servings 3 osoby

Ingredients
  

palačinky

  • 0,5 litr mléko polotučné, čerstvé
  • 200 gram hladká mouka
  • 2 kus vejce
  • 1 špetka sůl
  • 0,5 lžičky vanilkový extrakt
  • 1 kus nastrouhaná kůra z citronu
  • 1 lžíce cukr moučka

přizdoba dle chuti

  • nutela
  • marmeláda
  • zmrzlina

Instructions
 

  • Postup je velmi jednoduchy. Do mleka vyklepneme 2 vejce a kvedlackou rozmichame. Pridame sul, vanilkovy extrakt a cukr a opet rozkvedlame. Postupne prisypavame mouku a kvedlame.
    TIP: Stare hospodynky rikaji, ze je treba tekutinu lit do mouky a pak to nebude hrudkovatet takze pokud nemate dost rychlou ruku, zkuste tento obraceny postup
    TIP2: pokud budete smazit na oleji a ne na masle, nedavejte cukr a dejte lzicku oleje.
  • Na panvi rozehrejeme maslo, panev musi byt rozpalena, napriklad na 9 stupnu z 11. Na maslo vylejeme davku testa, odprostred polevame dokola, aby byla vrstva rovnomerna. Pripadne panev naklanime aby se testo rovnomerne rozteklo. Po cca 1 minute by mela byt prvni strana hotova, s panvi prudce pohneme dopredu a dozadu, aby se palacinka uvolnila. Jdna strana palacinky je hotova kdyz zacne lehce hnednout. Pote palacinku obratime a cca 30 vterin dodelame druhou stranu. Prvni palacinka se vetsinou roztrha. Po kazde palacince pridejte trosku masla ktere se zpeni, klidne mimo 'ohen'.
  • Tady trosku pozor: pokud chcete pouzivat misto masla olej, je lepsi do testa vubec nedavat cukr a obracet po par vterinach, jinak se to brutalne lepi.
  • Dobrou chuť!
Keyword palačinka, palačinky, snídaně

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating