výborné Linecké cukroví od babičky z Bílé Hory
Ingredients
- 400 gramů hladká mouka
- 150 gramů cukru
- 250 gramů máslo – pokojová teplota
- 30 gramů drcené oříšky
- 1 kus citron – kůra z něj a šťáva
- 1 špetka prášek do pečiva
- 0,5 pytlíček vanilkový cukr
- 2 kusy žloutek
- 1 sklecnice marmelády, optimálně domácí
Instructions
- všechno sypké (mouka, cukr, oříšky, prášek do pečiva) dáme do jedné mísy a promícháme
- žloutky rozmixujeme s cukrem a přidáme máslo, nastrouháme kůru z citronu a vymačkáme šťávu z citronu
- rozmixované žloutky přidáme k sypké směsi a vyhněteme těsto
- těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň hodinu v lednici (ale optimálně přes noc)
- z rozváleného těsta pak vykrajujeme linecké, které pečeme na 180 stupňů na 7-8 minut
- vychladlé linecké pak spojujeme marmeládou
- dobrou chuť
Notes
pokud chcete recept na výbornou marmeládu, tak je zde