Výborná křenová polévka

krenova polevka

Křenová polévka

Recept na výtečnou křenovou polévku, která vás zahřeje za studených zimních dní. A pro zvídavé je na konce receptk krátký příběh o křenové polévce.
Course Soup
Cuisine Czech
Servings 8 porcí

Ingredients
  

  • 1 kg brambory
  • 2 šálky vývar kuřecí nebo zeleninový
  • 2 šálky mléko
  • 2 lžíce nastrouhaný křen čerstvý nebo ne, jak máte 🙂
  • 1 kus cibule na kostičky
  • 2 stroužky česnek nasekaný
  • 2 lžíce máslo
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 lžíce smetana na případné dochucení
  • 1 kus petrželová nať nasekaná na případné dochucení

Instructions
 

  • Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky.
  • V hrnci rozehřejte máslo na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte do měkka.
  • Přidejte brambory, vývar a mléko. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Povařte asi 20 minut, nebo dokud jsou brambory měkké.
  • Přidejte nastrouhaný křen a osolte a opepřete podle chuti.
  • Použijte tyčový mixér nebo přeneste polévku do klasického mixéru a rozmixujte do hladka.
  • Podávejte teplé s lžící smetany a posypané nasekaným petržel.
  • Dobrou chuť!
Keyword křenová polévka, luxusní dezert, polévka, top recepty

Chcete slyšet krátký příběh o křenové polévce? Zde je!

Byla jednou malá hospůdka v malé vesničce, která se jmenovala “U křenové polévky”. V hospůdce vařila místní babička, která byla proslulá svou křenovým polévkou. Každý, kdo ji ochutnal, se vrátil znovu a znovu. Polévka byla horká a kořenitá díky velkému množství domácího křenu, který babička používala. Kromě toho, přidávala do polévky také brambory, mléko a koření, aby byla plná chuti. Hospoda byla plná lidí, kteří se vracejí pro její slavnou polévku.

Jednoho dne se do vesnice přistěhoval nový šéfkuchař z velkoměsta. Začal tvrdit, že jeho polévky jsou lepší než polévka babičky. Vesničané byli zmatení, protože nikdy předtím neslyšeli o lepší polévce než polévka babičky. Nový šéfkuchař pozval všechny vesničany na ochutnávku své polévky, aby se přesvědčili sami.

Babička byla trochu nervózní, ale rozhodla se, že se půjde podívat, jak jeho polévka chutná. Když ochutnala polévku nového šéfkuchaře, byla překvapena. Byla skvělá! A tak se rozhodla, že se naučí od nového šéfkuchaře několik nových triků a přidá je do své polévky.

Od té doby, polévka babičky byla ještě lepší než dříve a vesničané byli šťastní, že mohli ochutnat polévku, která byla tak skvělá, že by se mohla měřit s polévkou šéfkuchaře z velkoměsta. Hospoda “U křenové polévky” byla plná lidí z celého kraje, kteří přijeli jen kvůli polévce bab

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating