Go Back

Křenová polévka

Recept na výtečnou křenovou polévku, která vás zahřeje za studených zimních dní. A pro zvídavé je na konce receptk krátký příběh o křenové polévce.
Course Soup
Cuisine Czech
Servings 8 porcí

Ingredients
  

  • 1 kg brambory
  • 2 šálky vývar kuřecí nebo zeleninový
  • 2 šálky mléko
  • 2 lžíce nastrouhaný křen čerstvý nebo ne, jak máte :-)
  • 1 kus cibule na kostičky
  • 2 stroužky česnek nasekaný
  • 2 lžíce máslo
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 lžíce smetana na případné dochucení
  • 1 kus petrželová nať nasekaná na případné dochucení

Instructions
 

  • Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky.
  • V hrnci rozehřejte máslo na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte do měkka.
  • Přidejte brambory, vývar a mléko. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Povařte asi 20 minut, nebo dokud jsou brambory měkké.
  • Přidejte nastrouhaný křen a osolte a opepřete podle chuti.
  • Použijte tyčový mixér nebo přeneste polévku do klasického mixéru a rozmixujte do hladka.
  • Podávejte teplé s lžící smetany a posypané nasekaným petržel.
  • Dobrou chuť!
Keyword křenová polévka, luxusní dezert, polévka, top recepty