Tento ověřený recept na perníčky máme od Andy, které tímto děkujeme za každoroční tradici //\\
Nezapomeňte, že pro úspěch perníčků je důležitá poleva. Kdybyste nechtěli kupovanou, máme pro vás recept na skvělou polevu na perníčky zde.
Vánoční perníčky
skvělé Vánoční perníčky
Ingredients
- 500 gramů hladká mouka
- 250 gramů cukr moučka
- 100 gramů med
- 2 kusy vejce do těsta
- 1 lžička rum tuzemák
- 1 lžička jedlá soda
- 1 pytlíček kypřící prášek do perníku
- 1 pytlíček prášek do perníku nebo samozřejmě 2 lžičky mletého koření hřebíček, fenykl a anýz
- 1-2 kusy vejce na potření
Instructions
- Optimálně byste měli sypké suroviny přesypat přes sítko, ale kdo na to má dneska čas žeano.
- Med dáme do skleničky a tu do horké vody, aby se rozpustil. Vejce dobře rozmícháme a obojí přidáme k sypké směsi a vyhněteme do těsta.
- Pokud by bylo těsto příliš tuhé, můžeme přidat trošku mléka.
- Těsto po vyhnětení zabalíme do fólie a necháme minimálně dvě hodiny (optimálně přes noc) v lednici.
- Těsto vyválíme a vykrajujeme perníčky. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme na 180 stupňů (horkovzdušná), pokud máte perníčky tenčí, trvá to tak 7 minut, pokud silnější, tak 10 minut.
- Po vyndání z trouby hned potřeme horní část perníčků rozšlehaným vejcem.