Recept na domácí buchtičky se šodó

Někdo dělá buchtičky se šodó tak, že koupí v obchodě buchtičky z rohlíků a k tomu uvaří řídký puding. Ale my všichni víme, že to pravé potěšení se skrývá v OPRAVDOVÝCH buchtičkách se šodó.

Buchtičky se šodó

Course Main Course
Cuisine Czech

Ingredients
  

buchtičky

  • 270 ml mléko, vlažné
  • 20 g droždí
  • 100 g cukr krupice
  • 600 g hladká mouka
  • 2 kus vejce
  • 150 g máslo rozpuštěné

šodó (vanilkový krém)

  • 2 kus žloutek
  • 50 g cukr krupice
  • 20 g vanilkový puding v prášku
  • 600 ml mléko
  • 1 balení vanilkový cukr

Instructions
 

buchtičky

  • Smícháme mléko, droždí, lžíci cukru a lžíci moukyzamícháme a přikrejeme utěrkou – necháme vykvasit
  • Z másla odebereme cca 30 gramů, které pak použijeme na vymazání pekáče a potření buchet.
  • Po cca 10 minutách kynutí kvásku přimícháme všechny zbylé ingredience na buchtičky a těsto krásně a dlouho (10 minut) prohněteme, optimálně ve stroji s hákem.
  • Opět přykrejeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout (doporucučujeme nechat kynout ve vypnuté troubě na jejíž dno dáme misku s teplou vodou).
  • Těsto rozdělíme na 3 části, z každé uděláme váleček a postupně z válečku odkrajujeme kousky na kuličky. Vymažeme pekáč, a ty kuličky z těsta postupně skládáme do pekáčku.
  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  • Když máme pekáček plný, potřeme ho máslem a necháme ještě 15 minut vykynout. Nechte si maličko másla na poslední pomazání po vyndání z trouby.
  • Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, až chytí buchty zlatou barvu. Po vyndání ještě jednou pomažeme máslem (někdo dá do másla trošku rumu).

vlanilkové šodó

  • vyšleháme žloutky s cukrem a pak k nim ještě přidáme puding
  • přilejeme 200ml mléka a promícháme
  • zbytek mléka ohřejeme v hrnci, poteé k němu přidáme směs žloutků, cukru a pudingu
  • celou dobu mícháme a ještě chvíli za stálého míchání povaříme

DOBROU CHUŤ

    Notes

    za recept děkujeme Marušce a Marušce <3
    Keyword buchtičky, sladký oběd, vanilkový krém

    Recommended Articles

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Recipe Rating