Smícháme mléko, droždí, lžíci cukru a lžíci moukyzamícháme a přikrejeme utěrkou - necháme vykvasit
Z másla odebereme cca 30 gramů, které pak použijeme na vymazání pekáče a potření buchet.
Po cca 10 minutách kynutí kvásku přimícháme všechny zbylé ingredience na buchtičky a těsto krásně a dlouho (10 minut) prohněteme, optimálně ve stroji s hákem.
Opět přykrejeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout (doporucučujeme nechat kynout ve vypnuté troubě na jejíž dno dáme misku s teplou vodou).
Těsto rozdělíme na 3 části, z každé uděláme váleček a postupně z válečku odkrajujeme kousky na kuličky. Vymažeme pekáč, a ty kuličky z těsta postupně skládáme do pekáčku.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
Když máme pekáček plný, potřeme ho máslem a necháme ještě 15 minut vykynout. Nechte si maličko másla na poslední pomazání po vyndání z trouby.
Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, až chytí buchty zlatou barvu. Po vyndání ještě jednou pomažeme máslem (někdo dá do másla trošku rumu).
vlanilkové šodó
vyšleháme žloutky s cukrem a pak k nim ještě přidáme puding
přilejeme 200ml mléka a promícháme
zbytek mléka ohřejeme v hrnci, poteé k němu přidáme směs žloutků, cukru a pudingu
celou dobu mícháme a ještě chvíli za stálého míchání povaříme