Hříbečky jsou vynikající a zároveň roztomilé. Navíc se nepečou, takže ušetříte za elektřinu, no neberte to! <3
Vánoční hříbečky
Ingredients
- 100 g loupané mandle rozemleté
- 100 g vlašské ořechy rozemleté
- 2 lžíce vlašské ořechy rozemleté
- 200 g cukr moučka
- 2 kusy bílek
- 1 lžička kakao
- 1 troška citronová šťáva pro pevnější sníh
Instructions
- Smíchejte všechny druhy ořechů dohromady a dejte si vedle cca 3 lžíce. Většinu pak smíchejte s cukrem.
- Z bílků ušlehejte sníh. Aby se dobře ušlehal napevno, můžete přidat trošku citronové šťávy.
- Do sněhu vmíchejte ořechy s cukrem. Vznikne nám základní hmota, ze které hříbečky uděláme.
- Z homty oddělíme 1/4 a do ní vmícháme lžičku kakaa. Tato hnědá hmota bude na kloboučky, zbylá světlá hmota bude na nožičky.
- Ze světlé hmoty uděláme středně velkou kuličku o průměru cca 1-2 cm. Před postavením na tác "namočíme" nožičku do těch ořechů, co jsme si dali na začátku vedle.
- Poté z hnědé hmoty uděláme další, menší kuličku. Tu posadíme na tu světlou kuličku a hříbeček je na světě. nezapomeňte při tom mluvit zdrobnělě, tedy kulička, hříbeček, větvička apod. Jinak to celé zkazíte!!!
- Hotové hříbečky nechte cca 3 hodiny vyschnout.