Do menší mísy přesypeme přes cedník mouku a kakao. Posypeme solí a hezky zamícháme.
Do velké mísy zašleháme na vyšší rychlost máslso s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání přidáme vejce a vanilkový extrakt. Šleháme důkladně.
Ve sklenici rozmícháme lžičkou podmáslí s barvivem. Barvivem nešetřete.
Teď je ten pravý čas si předehřát troubu na 180 stupňů a vyložit dortovou formu pečícím papírem zespoda i ze stran.
Do velké mísy vždy na střídačku přidáme a zašleháme kousek podmáslí a kousek mouky, až vznikne krásný a hladký krém.
Do sklenice si rozmícháme balsamico s jednou sodou, vznikne šumivá pěna, kterou vylejeme a zamícháme do těsta, které pak hned vylijeme do připravené formy.
Pečeme cca 60 minut, vyzkoušíme špejlí (když ji vytaženéme čistou, je hotovo).
Hotový korpus vyndáme z formy a dáme vychladnout. Pokud máte naspěch, stačí nechat vychladnout cca půl hodiny, některé extrémní recepty balí korpus do potravinářské folie a nechávají v lednici přes noc.