Postup je velmi jednoduchy. Do mleka vyklepneme 2 vejce a kvedlackou rozmichame. Pridame sul, vanilkovy extrakt a cukr a opet rozkvedlame. Postupne prisypavame mouku a kvedlame.TIP: Stare hospodynky rikaji, ze je treba tekutinu lit do mouky a pak to nebude hrudkovatet takze pokud nemate dost rychlou ruku, zkuste tento obraceny postupTIP2: pokud budete smazit na oleji a ne na masle, nedavejte cukr a dejte lzicku oleje.
Na panvi rozehrejeme maslo, panev musi byt rozpalena, napriklad na 9 stupnu z 11. Na maslo vylejeme davku testa, odprostred polevame dokola, aby byla vrstva rovnomerna. Pripadne panev naklanime aby se testo rovnomerne rozteklo. Po cca 1 minute by mela byt prvni strana hotova, s panvi prudce pohneme dopredu a dozadu, aby se palacinka uvolnila. Jdna strana palacinky je hotova kdyz zacne lehce hnednout. Pote palacinku obratime a cca 30 vterin dodelame druhou stranu. Prvni palacinka se vetsinou roztrha. Po kazde palacince pridejte trosku masla ktere se zpeni, klidne mimo 'ohen'.
Tady trosku pozor: pokud chcete pouzivat misto masla olej, je lepsi do testa vubec nedavat cukr a obracet po par vterinach, jinak se to brutalne lepi.