Kuřecí křídla na asijský způsob
skvělý recept na nebeská křídla
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Course Main Course
Cuisine Asia
- 800 gramů kuřecí křídla
- 0,5 kus cibule bílá
- 1 lžíce nasekaný zázvor (nemusí být)
- 1 lžíce česnek nasekaný
- 1 kus pomeranč větší
- 5 lžic hoisin omáčka
- 2 lžíce sezamová semínka opražená
- 1 špetka sůl
- 1 špetka pepř
- 1 troška olej na smažení
Křídla rozložíme na součástky a to nejedlý hnusný vyhodíme. Osolíme, opepříme a dáme je tak na 15 minut na 180 do trouby.Pak vyndáme a necháme vychladnout Na pánvi rozehřejeme fakt maličko oleje, přidáme cibuli, zázvor a česnek a necháme zeklovatět.Přidáme hoisin omáčku, šťávu z pomeranče a nastrouháme pomerančovou kůru (jenom to oranžový, to bílý je hnusný). Pomeranč doporučuji nejdřív nastrouhat kuru a pak až vymačkat. Necháme trošku probublat. Do pánve s ingrediencemi přidáme křídla a vaříme a vaříme, dostatečně dlouho (fakt to trvá minimálně 15 minut, dokud to nezhoustne a hezky se to nespatlá dohromady.
Posypeme sezamem a podáváme
Skvěle se k nim hodí asijský Coleslaw salát, recept na něj najdete taky tady někde.
Keyword křídla, kuřecí křídla