Domácí Rybízová marmeláda
ověřený a osvědčený recept na domácí rybízovou marmeládu
Course Dessert
Cuisine Czech
- 1 kg červený rybíz
- 1 balení gelfix
- 0,5 kg cukr krystal nebo krupice
- 1 lžička kyselina citronová
rybíz očistěte, opláchněte a odstraňte kuličky ze stopek, ať je to poživatelný
rybíz rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte balení gelfixu a 2 lžíce cuktu
přiveďte k varu a povařte 1 minutu
poté přidejte zbytek cukru a vařte ještě dalších 5 minut
sklenice si vyvařte, je to důležité, aby vám marmeláda nezplesnivěla
marmeládu naplňte do sklenic, zavíčkujte a položte dnem vzhůru
Daleko za sedmi horami a sedmi řekami, v údolí obklopeném vysokými stromy a kvetoucími loukami, ležela malá vesnice. V této vesnici žila mladá dívka jménem Anna, která byla známá svou láskou k vaření a pečení. Anna měla zvláštní slabost pro rybíz, který rostl hojně v její zahradě. Každé léto, když byly keře rybízu plné zralých bobulí, Anna trávila dny sklízením a přípravou rybízové marmelády.
Anna si vždycky připravovala marmeládu podle starého rodinného receptu, který zdědila po své babičce. Tento recept byl tak jedinečný a marmeláda tak lahodná, že se o něm rychle rozšířily zvěsti a lidé z okolních vesnic začali přicházet, aby si od Anny koupili sklenici této výjimečné marmelády. Příběh o Anně a její rybízové marmeládě se stal legendou v celém kraji a inspiroval mnoho lidí k tomu, aby se také pustili do výroby vlastní rybízové marmelády. A tak se stalo, že díky Anně a její výjimečné marmeládě se malá vesnice v údolí stala známým místem pro všechny, kteří hledají autentické a chutné domácí recepty.
Keyword džem, jam, marmeláda