Go Back

Citronová poleva na Vánoční perníčky

jednoduchý recept na svěží polevu na Vánoční cukroví

Ingredients
  

  • 250 gramů cukr moučka
  • 1 kus bílek
  • 2 kusy šťáva z citronů

Instructions
 

  • Pozor. U receptu je velmi důležitá hustá konzistence. Pokud použijete velký bílek a velké citrony, budete pak muset dosypat cukr, aby to neteklo. Rozhodně ale neubírejte citrony, 2 jsou dúležité kvůli chuti. To spíš dosypávejte ten cukr.
  • Postup je velmi jednoduchý. Výše uvedené míry jsou na velkou misku polevy, pokud nemáte tolik perníčků, s klidným svědomím toho udělejte méně. Je však důležité udržet poměr cukru k bílku, tedy dát například polovinu bílku, jinak bude poleva příliš řídká. Pokud se vám zdá cukru moc, můžete ho přidávat postupně, ale stejně pro dobrou konzistenci skončíte u množství co je uvedeno výše.
  • Nasypte cukr do misky
  • Přidejte bílek a metlou rozmíchejte cukr s bílkem
  • Přidejte citronovou šťávu a pořádně míchejte
  • Není dobré bílky šlehat ve šlehači, jinak vám vznikne příliš pěnová konzistence, kterou nechcete
  • Do polevy pak namáčíme vrchní stranu perníčků. Po namočení setřeme přebytečnou polevu z perníčku o kraj misky tak, že na perníčku zbyde tenká rovnoměrná vrstva.
    poleva na Vánoční perníčky
  • Kreativnější bytosti mohou dát polevu do pytlíčku na zdobení dortů. Chudé kreativní bytosti mohou nanášet polevu špejlí. Ale stejně je to nejlepší namočené.
    poleva na Vánoční perníčky
Keyword perníčky, poleva, poleva na perníčky, Vánoce, Vánoční cukroví