Vánoční myslivecké knoflíky

myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky jsou jednoduché a naprosto luxusní cukroví. Zároveň, nejenom že skvěle chutná, ale není v něm pytel cukru. Jenom trošku.

Myslivecké knoflíky

Ingredients
  

těsto

  • 175 g hladká mouka
  • 20 g cukr moučka
  • 90 g máslo pokojová teplota
  • 2 ks žloutek
  • 2 lžíce mléko

nádivka (bobečky, co jsou na těstě)

  • 3 ks bílek
  • 200 g cukr krystal
  • 200 g mleté lískové oříšky

Instructions
 

nejprve zpracujeme Těsto

  • Rozmixujeme žloutky a cukr. Poté přidáme máslo a opět rozmixujeme. Postupně přidáme mléko a mouku, mícháme špachtlí až se udělá těsto.
  • Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladu asi na 30 minut. Mezitím si uděláme nádivku.
    těsto

nádivka na bobečky na těsto

  • Z bílků ušleháme sníh.
  • Ve vedlejší míse promícháme cukr a oříšky. Směs přesypeme do sněhu a gumovou špachtlí zapracujeme vše dohromady.
    oříšky

a teď to dáme dohromady

  • Těsto rozválíme na placku silnou cca čtvrt centimetru a vykrajovátkem vykrajujeme kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem.
  • Předehřejeme troubu na 180 stupňů celsia.
  • Na kolečka klademe čajovou lžičkou bobky z nádivky. Optimální porce na jedno kolečko těsta odpovídá jedné vrchovaté čajové lžičce.
  • Vše pečeme asi 8 minut na 180 stupňů celsia.
    myslivecké knoflíky
  • Optimální je dát myslivecké knoflíky do plechové krabice na 2-3 týdny. Pak změknou a jsou nejlepší. Tak uvidíte, jestli je zvládnete nesníst.
  • DOBROU CHUŤ
    myslivecké knoflíky

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating