Myslivecké knoflíky jsou jednoduché a naprosto luxusní cukroví. Zároveň, nejenom že skvěle chutná, ale není v něm pytel cukru. Jenom trošku.
Myslivecké knoflíky
Ingredients
těsto
- 175 g hladká mouka
- 20 g cukr moučka
- 90 g máslo pokojová teplota
- 2 ks žloutek
- 2 lžíce mléko
nádivka (bobečky, co jsou na těstě)
- 3 ks bílek
- 200 g cukr krystal
- 200 g mleté lískové oříšky
Instructions
nejprve zpracujeme Těsto
- Rozmixujeme žloutky a cukr. Poté přidáme máslo a opět rozmixujeme. Postupně přidáme mléko a mouku, mícháme špachtlí až se udělá těsto.
- Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladu asi na 30 minut. Mezitím si uděláme nádivku.
nádivka na bobečky na těsto
- Z bílků ušleháme sníh.
- Ve vedlejší míse promícháme cukr a oříšky. Směs přesypeme do sněhu a gumovou špachtlí zapracujeme vše dohromady.
a teď to dáme dohromady
- Těsto rozválíme na placku silnou cca čtvrt centimetru a vykrajovátkem vykrajujeme kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů celsia.
- Na kolečka klademe čajovou lžičkou bobky z nádivky. Optimální porce na jedno kolečko těsta odpovídá jedné vrchovaté čajové lžičce.
- Vše pečeme asi 8 minut na 180 stupňů celsia.
- Optimální je dát myslivecké knoflíky do plechové krabice na 2-3 týdny. Pak změknou a jsou nejlepší. Tak uvidíte, jestli je zvládnete nesníst.
- DOBROU CHUŤ