Recept na rizoto pro začátečníky

Tenhle recept je trošku pro začátečníky, možná je lehce “babicovský”, ale dnes mám takovou lehce neluxusní náladu, tak proč ho sem nedat.

Budeme potřebovat:

  • 2 sáčky rýže ve varných sáčcích
  • krůtí nebo kuřecí prsa
  • hrášek
  • kukuřici
  • mozzarelu
  • sůl, pepř
  • cibuli
  • máslo

Jak to udělat?

Postavíme vařit vodu, mezitím důkladně promyjeme vlažnou vodou pytlíky s rýží.

Maso si nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, posolíme, popeříme a necháme chvilku vydechnout.

Až se voda začne vařit, tak do ní vložíme sáčky s rýží, vaří se dle typu rýže přibližně 17 minut.

Nakrájíme cibuli na malé kostičky. Na pánvičce zpěníme trošku másla až začne vonět. Poté přidáme cibuli a až začne vonět tak přihodíme i maso. Až bude maso udělané, tak přidáme hrášek i kukuřici (bez láku! :o). Přidáme hotovou rýži a na kostička nakrájenou mozzaerlu. Ještě dochutíme solí a pepřem a jednoduché rizoto které má s Itálií pramálo společného je na světě. Ale, nečim se začít musí, žeano.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *