Tenhle recept je trošku pro začátečníky, možná je lehce “babicovský”, ale dnes mám takovou lehce neluxusní náladu, tak proč ho sem nedat.
Budeme potřebovat:
- 2 sáčky rýže ve varných sáčcích
- krůtí nebo kuřecí prsa
- hrášek
- kukuřici
- mozzarelu
- sůl, pepř
- cibuli
- máslo
Jak to udělat?
Postavíme vařit vodu, mezitím důkladně promyjeme vlažnou vodou pytlíky s rýží.
Maso si nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, posolíme, popeříme a necháme chvilku vydechnout.
Až se voda začne vařit, tak do ní vložíme sáčky s rýží, vaří se dle typu rýže přibližně 17 minut.
Nakrájíme cibuli na malé kostičky. Na pánvičce zpěníme trošku másla až začne vonět. Poté přidáme cibuli a až začne vonět tak přihodíme i maso. Až bude maso udělané, tak přidáme hrášek i kukuřici (bez láku! :o). Přidáme hotovou rýži a na kostička nakrájenou mozzaerlu. Ještě dochutíme solí a pepřem a jednoduché rizoto které má s Itálií pramálo společného je na světě. Ale, nečim se začít musí, žeano.