Dip / omáčka k čerstvým závitkům

Čerstvé závitky jsou zásadním počinem vietnamské kuchyně. A narovinu, omáčka, respektive v případě vietnamské kuchyně spíše vodička, ve které se závitky před pozřením namáčí, jsou jejich téměř nejdůležitější součást. Tento recept původně pochází z kursu Chefparade, ale byl mírně upraven našim osobním preferencím.

Omáčka k čerstvým závitkům

Ingredients
  

  • 2 malý panák teplá voda
  • 2 lžička třtinový cukr
  • 1 kus limetka voda šťáva z limetky
  • 3 malý panák rybí omáčka
  • 2 stroužek česnek rozmačkaný a nadrobno
  • 1 větší špetka chilli nadrobno

Instructions
 

  • Do misky postupně přidávejte všechny ingredience ze seznamu tak jak jdou shora dolů. Cukr ve vlažné vodě rozmíchejte až zmizí, z limetky se používá jenom šťáva a česnek rozmáčkněte nožem a pak nasekejte na drobno. Nechte cca 30 minut za občasného promíchání odstát.
Keyword čerstvé závitky, závitky

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating