Čerstvé závitky jsou zásadním počinem vietnamské kuchyně. A narovinu, omáčka, respektive v případě vietnamské kuchyně spíše vodička, ve které se závitky před pozřením namáčí, jsou jejich téměř nejdůležitější součást. Tento recept původně pochází z kursu Chefparade, ale byl mírně upraven našim osobním preferencím.
Omáčka k čerstvým závitkům
Ingredients
- 2 malý panák teplá voda
- 2 lžička třtinový cukr
- 1 kus limetka voda šťáva z limetky
- 3 malý panák rybí omáčka
- 2 stroužek česnek rozmačkaný a nadrobno
- 1 větší špetka chilli nadrobno
Instructions
- Do misky postupně přidávejte všechny ingredience ze seznamu tak jak jdou shora dolů. Cukr ve vlažné vodě rozmíchejte až zmizí, z limetky se používá jenom šťáva a česnek rozmáčkněte nožem a pak nasekejte na drobno. Nechte cca 30 minut za občasného promíchání odstát.