Vepřo knedlo zelo = recept na vepřovou pečeni se zelím

Klasickým českým jídlem si můžete udělat spousty přátel jak při hostině, tak při dlouhodobém hodování i v místní nemocnici na odděleních zabývajících se žlučníky nebo liposukcí. No a co,je to labůžo tak proč si to občas nedopřát a ideálně se při tom dívat na VHS s nejúspěšnějšími díly Cvičme v rytme.

Co budeme na vepřovou pečeni se zelím potřebovat:

  • přibližně 1 kg vepřové pečeně
  • 2 cibule
  • sůl, pepř
  • česnek
  • kmín
  • vývar
  • sádlo
  • 1 jablko

na zelí:

  • kysané zelí
  • 1 cibule
  • kmín
  • sádlo
  • sůl
  • cukr
  • 1 lžíce polohrubé mouky

Jak na to?

Den před hostinou si naložíme maso – maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozmačkaným česnekem. Dáme do zavřené nádoby do lednice a čekáme do druhého dne.

Maso pak uděláme tak, že v pekáčku pustíme sádlo a přisypeme celý kmín. Počkáme až se to trošku zpění a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a stejně nakrájené jablko. Vložíme maso, přikrejeme a dáme do trouby. Pečeme 45 minut. Poté odkryjeme a pečeme do růžova po obou stranách. Před posledním otočením přidáme vývar.

Zelí dáme pokmínujeme, posolíme a dáme vařit. Mezitím si vedle na pánvi zrůžovíme cibulku na sádlě a přidáme trošku polohrubé mouky a pěníme. Tuto směs zamícháme do vařeného zelí a dle chudi můžeme zelí osladit.

Přidáme knedlíky a plzínku a baštíme co se do nás vejde!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *