Recept na babiččiny karbanátky

Kdo by neznal vůni a mastnou podlahu v kuchyni u babičky, když dělala karbanátky. Jak na to? Udělat karbanátky je docela jednoduché.

Budeme potřebovat:

  • 500g mletého masa, mix hovězí a vepřové
  • 2 vejce
  • 3 špetky majoránky
  • lžička soli
  • lžička pepře
  • 1 menší cibule nebo šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • lžička worchestrové omáčky
  • lžíce kečupu
  • lžíce hořčice
  • strouhanku

Do masa vylijeme malého panáka vody, promícháme a necháme chvíli odležet. Cibuli nakrájíme na drobno a pak dáme všechno kromě strouhanky a česneku dohromady a pořádně promícháme. Poté přidáme rozmačkaný česnek. Poté do masa vsypáváme postupně strouhanku (tak 3 lžíce) a promícháváme, až bude směs trošku zahuštěná. Poté necháme minimálně 10 minut stát.

Z masa pak děláme placičky, které smažime na oleji.

Další varianty karbanátků
Existuje několik dalších variant karbanátků, většinou se liší v následujícím:

  • přísady – někdo nedává worchester, někdo dává vícero kečupu, používá ostrý, někdo přidává sýr
  • obalování – namísto přidání strouhanky do masové směsi se karbanátek ve strouhance obaluje, někdo ho obaluje v mouce. V takových případech doporučuji použít pouze 1 vejce

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *