Někdo dělá buchtičky se šodó tak, že koupí v obchodě buchtičky z rohlíků a k tomu uvaří řídký puding. Ale my všichni víme, že to pravé potěšení se skrývá v OPRAVDOVÝCH buchtičkách se šodó.
Buchtičky se šodó
Ingredients
buchtičky
- 270 ml mléko, vlažné
- 20 g droždí
- 100 g cukr krupice
- 600 g hladká mouka
- 2 kus vejce
- 150 g máslo rozpuštěné
šodó (vanilkový krém)
- 2 kus žloutek
- 50 g cukr krupice
- 20 g vanilkový puding v prášku
- 600 ml mléko
- 1 balení vanilkový cukr
Instructions
buchtičky
- Smícháme mléko, droždí, lžíci cukru a lžíci moukyzamícháme a přikrejeme utěrkou – necháme vykvasit
- Z másla odebereme cca 30 gramů, které pak použijeme na vymazání pekáče a potření buchet.
- Po cca 10 minutách kynutí kvásku přimícháme všechny zbylé ingredience na buchtičky a těsto krásně a dlouho (10 minut) prohněteme, optimálně ve stroji s hákem.
- Opět přykrejeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout (doporucučujeme nechat kynout ve vypnuté troubě na jejíž dno dáme misku s teplou vodou).
- Těsto rozdělíme na 3 části, z každé uděláme váleček a postupně z válečku odkrajujeme kousky na kuličky. Vymažeme pekáč, a ty kuličky z těsta postupně skládáme do pekáčku.
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Když máme pekáček plný, potřeme ho máslem a necháme ještě 15 minut vykynout. Nechte si maličko másla na poslední pomazání po vyndání z trouby.
- Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, až chytí buchty zlatou barvu. Po vyndání ještě jednou pomažeme máslem (někdo dá do másla trošku rumu).
vlanilkové šodó
- vyšleháme žloutky s cukrem a pak k nim ještě přidáme puding
- přilejeme 200ml mléka a promícháme
- zbytek mléka ohřejeme v hrnci, poteé k němu přidáme směs žloutků, cukru a pudingu
- celou dobu mícháme a ještě chvíli za stálého míchání povaříme
DOBROU CHUŤ
Notes
za recept děkujeme Marušce a Marušce <3