Variace na Boloňské špagety
Toto není recept na pravé Boloňské špagety, ale je to jeho příjemná jednodušší varianta. Možná je to trošku Babicovina, ale zase takovej průser jako recepty Ládi Hrušky to určitě není.
Suroviny
- 500g mleté masohovězí + vepřové mix
- 2 šalotkanebo 1 cibule
- 2 mrkev
- 2stroužky česnek
- 250ml rajský protlak
- 7kusů sušená rajčata
- parmazándle chuti
- 1balení těstovinyoriginál jsou špagety ale dejte si tam co chcete
- 1velká špetka majoránka
Porce: porce
Jednotky:
Pokyny
- Dejte vařit vodu na těstoviny. Pěkně al-dente ať nejste za burany. Do vody nemusíte dávat olej, jenom pokud by vám pěnila a vám se nechtělo operovat s pokličkou, tak můžete. Ale vodu pěkne osolte, to zas jo.
- Nakrájejte si cibuli na kostičky, česnek na tenké plátky a mrkev oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Cibuli s česnekem hoďte na olej (olivový) a nechte zesklovatět. Pak přihoďte cibuli. Kdyby cám to připadlo moc suchý, můžete podlejt vodou z těstovin. Jo, dali jste do vody na těstoviny ty těstoviny, žeano?
- Mleté maso lehce proněťte, osolte, opepřete a pomajoránkujte. Pak hoďte na pánev a rozňahnějte to maso na malé kousíčky.
- Až když je maso pěkně hnědé a není nikde růžové, zalejte ho rajským protlakem. Nechte hezky probublávat 5-10 minut. V průběhu na maso nastrouhejte parmazán a zamíchejte.
- Odstavte, smíchejte s těstovinami a podávejte s hoblinkami parmazánu.
- DOBROU CHUŤ
PoužívámeWP Ultimate Recipe