Vánoční myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky jsou jednoduché a naprosto luxusní cukroví. Nejenom že skvěle chutná, ale ani v něm není pytel cukru (jenom trošku :o), jako v některých amerických receptech.
Svůj název získalo toto cukroví díky tomu, že svým tvarem vzdáleně připomínají knoflíky. Jsou to kolečka těsta, na nichž je malý bobeček vynikající ořechové náplně, která je upečená, a tak chutná božsky.
- 175g hladká mouka
- 20g cukr moučka
- 90g máslopokojová teplota
- 2 žloutek
- 2lžíce mlékoaby se těsto dobře rozvalovalo
- 3 bílek
- 200g cukr krystal
- 200g mleté lískové oříšky
- pečící papír
- 1 vykrajovátko kolečeks vlnitým okrajem
- plech na pečení
- mixér
- Nejprve zpracujeme TĚSTO Rozmixujeme žloutky a cukr. Poté přidáme máslo a rozmixujeme. Postupně přidáme mouku až se udělá těsto.
- Těsto necháme odpočinout asi 30 minut a mezitím si uděláme NÁDIVKU nebo jakkoliv chcete říkat té věci, kterou dáte na těsto.
- Z bílků ušlehejte sníh. Ve vedlejší míse smíchejte cukr a oříšky. Ty pak přesypte do sněhu a gumovou špachtlí zapracujte vše dohromady.
- Těsto rozválíme na placku silnou cca čtvrt centimetru a vykrajovátkem vykrajujeme kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem
- Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
- Na kolečka klaďte čajovou lžičkou bobky z nádivky. Porce odpovídající vrchovaté čajové lžičce je na jedno kolečko optimální.
- Vše pečte asi 8 minut na 180°C
- DOBROU CHUŤ!
TIP: optimální je dát myslivecké knoflíky do plechové krabice na 2-3 týdny. Pak změknou a jsou nejlepší. Bohužel, v naší rodině nikdy tak dlouho nevydržely - snědly se.
Nejnovější komentáře