Vánoční cukroví: Hříbečky
Hříbečky jsou vynikající a zároveň roztomilé. Navíc se nepečou, takže ušetříte za elektřinu, no neberte to :o)
- 100g loupané mandlerozemleté
- 100g vlašské ořechyrozemleté
- 2lžíce vlašské ořechyrozemleté, pro konečnou přízdobu
- 200g cukr moučka
- 2 bílek
- 1lžička kakao
- 1trošička citronová šťávapro pevnější sníh
- Smíchejte ořechy s cukrem
- Ušlehejte si z bílků sníh. Aby se dobře ušlehal na pevno, můžete přidat kapku citronové šťávy.
- Do sněhu vmíchejte ořechy s cukrem. Vznikne nám základní hmota, ze které hříbečky děláme.
- Z hmoty oddělíme 1/4 a do ní vmícháme lžičku kakaa. Tato hnědá hmota bude na kloboučky, zbylá světlá hmota bude na nožičky.
- Ze světlé hmoty uděláme střední kuličku o průměru cca 1-2 cm. Před postavením na tác "namočíme" nožičku do zbytku mletých ořechů, aby se nám nepřilepila. Poté z hnědé hmoty uděláme další, menší kuličku. Tu posadíme na tu světlou kuličku a hříbeček je na světě. Nezapomeňte při tom mluvit zdrobněle, tedy kulička, hříbeček apod. Jinak nebude cukroví tak chutnat!
- Hotové hříbečky nechte cca 3 hodiny vyschnout.
Zkuste spočítat kdo bude rychlejší: zda hříbečky ve vysoušení sebe sama, nebo vaše děti ve vypátrání a snězení hříbečků! 🙂