Testoviny s kurecim masem a smetanovou, zampionovo-syrovou omackou
Tyto těstoviny jsou tak středně jednoduché ale výborně kombinují chuť sýra a žampionů.
Doba pripravy: 20 minut
- 1balíček těstovinypenne nebo farfalle
- 250g kuřecí prsa
- 1špetka majoránka
- sůl
- pepř
- 1 smetana na vaření
- 1 niva
- 1 hermelín
- 1stroužek česneku
- 1balení čerstvé žampiony
- 2trojůhelníčky tavený sýrnebo 2 lžíce hladké mouky
- Dejte varit testoviny.
- Cibuli nakrajime na drobno a osmahneme na masle. Pridame osolene a opeprene kureci maso a smazime dokud neni alespon z vnejsku bile. Pridame nakrajene zampiony. Udelat zampiony chce trosku trpelivosti, protoze je treba je delat tak dlouho, nez zhnednou, zmeknou a pusti stavu. Az se tak stane, zmirnime ohen a zalejeme smetanou. Do smetany pridame nakrajeny hermelin, nivu. Zahustime bud trosickou dobre rozmichane mouky, nebo tavenym syrem. Pridame strouzek rozmackaneho cesneku a lehce povarime dokud se vsechny syry nerozpusti.
Tip: vychutnejte si vune pri vareni - nejprve udelejte maslo dokud nezacne vonet, pote nechte rozvonet cibuli. Ve finale konzertu vuni vam pak zahraji zampiony.