Recept na Vynikajici palacinky
Receptů na palačinky je na webu celá řada a obvykle je to mouka, sůl a mléko. Dnes se mi podařilo něco skvělého, takže se neváhám podělit, vypadá to jako ideální kombinace pro sladké palačinky.

Porce | Doba přípravy |
3osoby | 30minut |
Doba vaření |
20minut |
|
|
![]() |
Receptů na palačinky je na webu celá řada a obvykle je to mouka, sůl a mléko. Dnes se mi podařilo něco skvělého, takže se neváhám podělit, vypadá to jako ideální kombinace pro sladké palačinky.
|
- 0,5litru mlékapolotucne, cerstve, zadna krabice
- 200gramů hladká mouka
- 2 vejce
- 1špetka sůl
- 0,5lžičky vanilkový extrakt
- 1lžíce cukr moučka
- máslona pánvičku pro smažení
- přízdobyCokoliv, ma oblibena je kvalitni zmrzlina, domaci slehacka a karamel
- Postup je velmi jednoduchy. Do mleka vyklepneme 2 vejce a kvedlackou rozmichame. Pridame sul, vanilkovy extrakt a cukr a opet rozkvedlame. Postupne prisypavame mouku a kvedlame. TIP: Stare hospodynky rikaji, ze je treba tekutinu lit do mouky a pak to nebude hrudkovatet takze pokud nemate dost rychlou ruku, zkuste tento obraceny postup TIP2: pokud budete smazit na oleji a ne na masle, nedavejte cukr a dejte lzicku oleje.
- Na panvi rozehrejeme maslo, panev musi byt rozpalena, napriklad na 9 stupnu z 11. Na maslo vylejeme davku testa, odprostred polevame dokola, aby byla vrstva rovnomerna. Pripadne panev naklanime aby se testo rovnomerne rozteklo. Po cca 1 minute by mela byt prvni strana hotova, s panvi prudce pohneme dopredu a dozadu, aby se palacinka uvolnila. Jdna strana palacinky je hotova kdyz zacne lehce hnednout. Pote palacinku obratime a cca 30 vterin dodelame druhou stranu. Prvni palacinka se vetsinou roztrha. Po kazde palacince pridejte trosku masla ktere se zpeni, klidne mimo 'ohen'.
- Tady trosku pozor: pokud chcete pouzivat misto masla olej, je lepsi do testa vubec nedavat cukr a obracet po par vterinach, jinak se to brutalne lepi.
- Dobrou chut!
Tento recept vam navic krasne provoni byt vanilkou ;))
Prizdoba je na vas.