Recept na tatarský biftek
Tataráček se dělá velice jednoduše. Koupíme hovězí, ideálně svíčkovou, někteří jsou to schopní dělat i ze zadního hovězího. Maso naškrábeme ostrým nožem a trošku pak ještě posekáme. Maso rozmícháme vidličkou s následujícími ingrediencemi, množství je tak na 200k masa:
- 1 žloudek
- malá, na drobno nakrájená cibule (ideálně šalotka)
- lžička soli
- lžička pepře
- lžička papriky
- lžička worchesterové omáčky
- půl lžičky sójové omáčky
- lžička kečupu
- lžička plnotučné hořčice
Dobře promíchané maso s kořením necháme ideálně 1-2 hodiny odstát v lednici.
Připravíme cca 6 topniek, které potřeme česnekem a pivo.
Tatarák natřeme na topinku a zapíjíme pivem 🙂