Švestkové knedlíky zde byly asi ještě před jahodovými. Zlé jazyky tvrdí, že se na jahody přešlo, protože dědové nechtěli dávat tolik švestek, ze kterých se dá vyrobit slivovice (narozdíl od jahod, žeano).
Recept na švestkové knedlíky je prakticky stejný jako ten na jahodové, tedy buď můžete použít náš parádní recept na jahodové knedlíky, nebo ve stručnosti níže.
Recept na švestkové knedlíky
1
2
3
4
5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Švestkové knedlíky zde byly asi ještě před jahodovými. Zlé jazyky tvrdí, že se na jahody přešlo, protože dědové nechtěli dávat tolik švestek, ze kterých se dá vyrobit slivovice (narozdíl od jahod, žeano).
Švestkové knedlíky zde byly asi ještě před jahodovými. Zlé jazyky tvrdí, že se na jahody přešlo, protože dědové nechtěli dávat tolik švestek, ze kterých se dá vyrobit slivovice (narozdíl od jahod, žeano).
V míse smícháme 250g měkkého tvarohu, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 lžíce rostlinného oleje. V druhé míse smícháme 250g polohrubé mouky a 2 lžíce moučkového cukru a pak vsypeme do té první mísy. Pořádně prohněteme až vznikne těsto.
Těsto necháme chvíli stát, mezitím si přivedeme v dostatečně velkém hrnci vodu k varu, očistíme a připravíme švestky. Pokud se vám s tím nechce moc dělat, můžete tam dát švestky celé, ale budete muset při jídle vypeckovávat. Já je vypeckovávám a krájím napůl.
Vál / větší prkýnko trošku posypeme moukou, stejně tak váleček a z těsta (nebo jeho části podle toho jak máte velké prkýnko) vyválíme placku tlustou cca 3 milimetry. Rozřežeme na čtverečky a do nich zabalíme švestky - tak nám vzniknou švestkové knedlíky.
Když máme knedlíky hotové, vložíme je do vařící se vody a čekáme až vyplavou nahoru. Než vyplavou, rozehřejeme si vedle v kastrůlku tak čtvrtku másla.
Pak je vyndáme. Dáme na talíř, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a polejeme trochou másla.