Recept na jednoduchý mrkvový dort (buchtu)

Mrkvové dorty jsou velmi chutné a svěží moderní dorty, které je jednoduché si připravit i doma. My naši sérii o dortech začneme vlastně takovou buchtou, která je vhodným prvním schodem ve vaší cestě vzhůru ke krásným dortům.

recept z luxusnich receptu
Recept na mrkvový dort (buchtu)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Mrkvové dorty jsou velmi chutné a svěží moderní dorty, které je jednoduché si připravit i doma. My naši sérii o dortech začneme vlastně takovou buchtou, která je vhodným prvním schodem ve vaší cestě vzhůru ke krásným dortům.
Porce
4osoby
Porce
4osoby
recept z luxusnich receptu
Recept na mrkvový dort (buchtu)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Mrkvové dorty jsou velmi chutné a svěží moderní dorty, které je jednoduché si připravit i doma. My naši sérii o dortech začneme vlastně takovou buchtou, která je vhodným prvním schodem ve vaší cestě vzhůru ke krásným dortům.
Porce
4osoby
Porce
4osoby
Suroviny
základ dortu / buchty
poleva
Porce: osoby
Jednotky:
Pokyny
  1. Rozehřejte troubu na 180 °
  2. Umístěte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, nové koření a sůl do velké mísy. Promíchejte a rozbijte hrudky.
  3. Do druhé mísy dejte vejce, cukr, olej, jogurt a rozšlehejte, dokud není směs hezky vláčná. Gumovou stěrkou vmíchejte tuto směs do sypké mísy. Přidávejte mrkev a rovnoměrně ji promíchejte.
  4. Těsto vlijte do pekáčku a rohy rozetřete gumovou špachtlí.
  5. Dejte do trouby, po 20 minutách pekáč otočte (ne vzhůru nohama :o) aby byla buchta vypečená rovnoměrně. Celkem pečeme asi 40-50 minut. Že je hotovo poznáte podle toho že když píchnete špejli do buchty, vyjde ven suchá, pouze s pár drobky. Po vyjmutí z trouby nechte přibližně 2 hodiny vychladnout v pokojové teplotě. Mezitím si připravíme ořechy.
  6. Umístěte ořechy na plech a pečeme, dokud nezhnědnou a nezačnou vonět, asi 10 minut. Poté je přeneste na prkénko, nechte chvilku vychladnout a nakrájejte na drobné kousky.
  7. POLEVA
  8. Umístěte máslo a smetanový sýr v misce do mixéru vybaveného pádlem a mixujte středně vysokou rychlostí asi 3 minuty, až je směs lehká a nadýchaná.
  9. Vypněte mixér a setřete dolů do misky směs na stranách misky. Přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Zapněte mixér na nízké otáčky a míchejte asi 30 vteřin.
  10. Vypněte mixér a opět setřete stěny misky dolu. Poté zapněte mixér na středně vysokou rychlost a míchejte, dokud je poleva krémová a nadýchaná, asi 3 minuty.
  11. Rozetřete polevu rovnoměrně na celý dort a rovnoměrně posypte ořechy.
  12. DOBROU CHUŤ! 🙂
Poznámky k receptu

Pokud nemáte v plánu jíst dort do 4 hodin, zakryjte potravinovou fólií a dejte to chladu kde vydrží až 3 dny. Před podáváním nechte buchtu před konzumací cca 45 minut ztratit chlad.

Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *