Recept na jednoduchý jablkový závin (štrůdl)

Tento skvělý dezert se dá udělat velmi jednoduše a právě takovouto variantu zde přinášíme.

jablkový závin neboli štrůdl
Recept na jednoduchý jablkový závin (štrůdl)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tento skvělý dezert se dá udělat velmi jednoduše a právě takovouto variantu zde přinášíme.
Porce
4osoby
Porce
4osoby
jablkový závin neboli štrůdl
Recept na jednoduchý jablkový závin (štrůdl)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tento skvělý dezert se dá udělat velmi jednoduše a právě takovouto variantu zde přinášíme.
Porce
4osoby
Porce
4osoby
Suroviny
Porce: osoby
Jednotky:
Pokyny
  1. Jablka nastrouhejte a vymáčkněte z nich přebytečnou šťávu. Zapneme troubu na 200°, horkovzdušný režim.
  2. Těsto rozválíme a posypene trochou strouhanky, ta nás zbaví zbylé šťávy z jablek. Jablka rozložíme po těstě, na ně rovnoměrně vysypeme rozinky, skořici a 1-2 lžíce cukru, podle toho jak jsou jablka kyselá. Těsto přeložíme z obou stran do středu a otočíme spojem dolů. Potřeme rozkvedlaným vejcem. Dáme na pečící papír na plech a vložíme na cca 20 minut do trouby.
  3. Výsledný zázrak vašeho sladkého umění můžete ještě posypat cukrem, ať je to kóóóóór dietní!
  4. Dobrou chuť! 🙂
    jablkový závin neboli štrůdl
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...