Recept na jednoduchý jablkový závin (štrůdl)
Tento skvělý dezert se dá udělat velmi jednoduše a právě takovouto variantu zde přinášíme.
- 1 listové těsto
- 5kusů jablko
- 1lžička skořice
- 1 vejce
- 3lžíce moučkový cukr
- 1hrst hrozinek
- 1lžíce strouhanka
- Jablka nastrouhejte a vymáčkněte z nich přebytečnou šťávu. Zapneme troubu na 200°, horkovzdušný režim.
- Těsto rozválíme a posypene trochou strouhanky, ta nás zbaví zbylé šťávy z jablek. Jablka rozložíme po těstě, na ně rovnoměrně vysypeme rozinky, skořici a 1-2 lžíce cukru, podle toho jak jsou jablka kyselá. Těsto přeložíme z obou stran do středu a otočíme spojem dolů. Potřeme rozkvedlaným vejcem. Dáme na pečící papír na plech a vložíme na cca 20 minut do trouby.
- Výsledný zázrak vašeho sladkého umění můžete ještě posypat cukrem, ať je to kóóóóór dietní!
- Dobrou chuť! 🙂