• Nezařazené

Recept na domácí rohlíky / housky

S aktuální situací přichází všichni s různými recepty jak vše dělat doma. Níže uvedený recept je sebraný z důzných zdrojů internetu, jeho hlavní součástí jsou rohlíčky z IF Café.

Recept na domácí pečivo (housky, rohlíky)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
jednoduchý a rychlý recept jehož pomocí si večer zajistíte skvělou snídani na druhý den
Porce Doba přípravy
10housek 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
12minut 10minut
Porce Doba přípravy
10housek 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
12minut 10minut
Recept na domácí pečivo (housky, rohlíky)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
jednoduchý a rychlý recept jehož pomocí si večer zajistíte skvělou snídani na druhý den
Porce Doba přípravy
10housek 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
12minut 10minut
Porce Doba přípravy
10housek 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
12minut 10minut
Suroviny
Porce: housek
Jednotky:
Pokyny
  1. dáme si na sporák mléko a uděláme z něj vlažné mléko
  2. mouku vysypeme do mísy, uprostřed uděláme ďolíček / mističku, do ní natrháme droždí a zasypeme lžičkou cukru a zalijeme troškou mléka (po okraj té "mističky"). Většina mléka nám ještě zbyde pro další použití
  3. přikryjeme utěrkou (tu mouku s droždím, cukrem a mlékem, ne sebe) a čekáme 10 minut (vy i mouka)
  4. poté mouku posypeme lžičkou soli, vlijeme zbytek mléka a vše důkladně ručně (nebo ve stroji) hněteme, postupně přidáme i olej a opět hezky prohněteme
  5. troubu si nastavíme na 230 stupňů těsto rozdělíme na 10 částí, každou z nich ještě na 3, které upleteme do malého copánku a vyložíme na tác vyložený pečícím papírem
  6. houstičky ještě před pečením potřeme lehce rozšlehaným vejcem a poté (!!!) posypeme hrubozrnnou solí a kmínem
  7. pečeme cca 11-12 minut, od 10. minuty je možné teplotu zmírnit na cca 200°, podle toho jak vám peče trouba
  8. DOBROU CHUŤ
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...