Recept na domácí rohlíky / housky
S aktuální situací přichází všichni s různými recepty jak vše dělat doma. Níže uvedený recept je sebraný z důzných zdrojů internetu, jeho hlavní součástí jsou rohlíčky z IF Café.
Suroviny
- 400gramů hladká mouka
- 25gramů droždí
- 50gramů rostlinný olej
- 250ml mlékovlažné, chudší kuchaři mohou použít i vlažnou vodu
- 1lžička cukr krystal
- 1lžička sůl
- 1kus vejcena potření
- 1hrstka hrubozrná sůlna posyp
- 1hrstka kmínna posyp
Porce: housek
Jednotky:
Pokyny
- dáme si na sporák mléko a uděláme z něj vlažné mléko
- mouku vysypeme do mísy, uprostřed uděláme ďolíček / mističku, do ní natrháme droždí a zasypeme lžičkou cukru a zalijeme troškou mléka (po okraj té "mističky"). Většina mléka nám ještě zbyde pro další použití
- přikryjeme utěrkou (tu mouku s droždím, cukrem a mlékem, ne sebe) a čekáme 10 minut (vy i mouka)
- poté mouku posypeme lžičkou soli, vlijeme zbytek mléka a vše důkladně ručně (nebo ve stroji) hněteme, postupně přidáme i olej a opět hezky prohněteme
- troubu si nastavíme na 230 stupňů těsto rozdělíme na 10 částí, každou z nich ještě na 3, které upleteme do malého copánku a vyložíme na tác vyložený pečícím papírem
- houstičky ještě před pečením potřeme lehce rozšlehaným vejcem a poté (!!!) posypeme hrubozrnnou solí a kmínem
- pečeme cca 11-12 minut, od 10. minuty je možné teplotu zmírnit na cca 200°, podle toho jak vám peče trouba
- DOBROU CHUŤ
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Nejnovější komentáře