Recept na babiččiny karbanátky

Kdo by neznal vůni a mastnou podlahu v kuchyni u babičky, když dělala karbanátky. Jak na to? Udělat karbanátky je docela jednoduché.

Budeme potřebovat:

  • 500g mletého masa, mix hovězí a vepřové
  • 2 vejce
  • 3 špetky majoránky
  • lžička soli
  • lžička pepře
  • 1 menší cibule nebo šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • lžička worchestrové omáčky
  • lžíce kečupu
  • lžíce hořčice
  • strouhanku

Do masa vylijeme malého panáka vody, promícháme a necháme chvíli odležet. Cibuli nakrájíme na drobno a pak dáme všechno kromě strouhanky a česneku dohromady a pořádně promícháme. Poté přidáme rozmačkaný česnek. Poté do masa vsypáváme postupně strouhanku (tak 3 lžíce) a promícháváme, až bude směs trošku zahuštěná. Poté necháme minimálně 10 minut stát.

Z masa pak děláme placičky, které smažime na oleji.

Další varianty karbanátků
Existuje několik dalších variant karbanátků, většinou se liší v následujícím:

  • přísady – někdo nedává worchester, někdo dává vícero kečupu, používá ostrý, někdo přidává sýr
  • obalování – namísto přidání strouhanky do masové směsi se karbanátek ve strouhance obaluje, někdo ho obaluje v mouce. V takových případech doporučuji použít pouze 1 vejce
recept z luxusnich receptu
Recept na babiččiny karbanátky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
recept z luxusnich receptu
Recept na babiččiny karbanátky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...