Piskotova rolada s cokoladovym kremem

recept z luxusnich receptu
Piskotova rolada s cokoladovym kremem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Luxusní roláda z piškotového těsta a kakaovým krémem je náš tradiční recept na vynikající dezert s příchutí dětství a pohody.
Porce
1roláda
Porce
1roláda
recept z luxusnich receptu
Piskotova rolada s cokoladovym kremem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Luxusní roláda z piškotového těsta a kakaovým krémem je náš tradiční recept na vynikající dezert s příchutí dětství a pohody.
Porce
1roláda
Porce
1roláda
Suroviny
roláda
krém
Porce: roláda
Jednotky:
Pokyny
Příprava
  1. Vyndejte si máslo z lednice, ať má šanci změknout. Budete ho pottřebovat na krém.
Těsto na roládu
  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
  2. Žloutky rozšlehejtes cukrem až ztmavnou.
  3. Pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte olej, vodu a citronovou šťávu.
  4. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
  5. Na směs ze žloutků vyklopíme sníh a přes něj přesejeme hladkou mouku. Vše lehce promícháme, jen tak metlou.
  6. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Vyložíme si plech pečícím papírem a na něj vylejeme naši směs.
  7. Pečeme do zlatova cca 10-15 minut
  8. Až bude placka hotová, tak uděláme takový trik: Vyklopíme ji tak, že bude dole utěrka, na ní pečící papír, na něm placka a na ní ještě jedna utěrka. Necháme trošku zapařit.
krém
  1. Máslo utřeme/rozmixujeme se dvěma žloutky, postupně přidáváme cukr. Ve finále přidáme i kakao.
roláda
  1. Na lehce vychladlou (ale pořád zapařenou) piškotovou placku namažeme krém po celé šířce. Opatrně zabalíme roládu, pozor aby se nezlomila. Krém, který nám vytlačí balení rolády přidáme po stranách, kde je vždycky krému málo. Dáme do lednice alespoň na hodinu. Dobrou chuť
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...