Nejvíc luxusní kuřecí křídla na téhle planetě
Jako, křídel jsem měl už moc. Ale tohle, to je prostě péčko. Takže, díky Káťo a Terko a přidávám boží recept, myslim, že je vyčórovaný od ChefKamu, ale asi na to nikdo nemáme patent žeano.
Suroviny
- 800gram kuřecí křídla
- 0,5kus cibule bílá
- 1lžíce zázvor nasekaný
- 1lžíce česnek nasekaný
- 1kus Větší pomerančNebo dva malé
- 5lžíce hoisin omáčka
- 2lžíce sezam opražený
- 1špetka sůl
- 1špetka pepř
- 1troška oleje na smažení
Porce:
Jednotky:
Pokyny
- Křídla rozložíme na součástky a to nejedlý hnusný vyhodíme. Osolíme, opepříme a dáme je tak na 15 minut na 180 do trouby. Pak vyndáme a necháme vychladnout
- Na pánvi rozehřejeme fakt maličko oleje, přidáme cibuli, zázvor a česnek a necháme zeklovatět. Přidáme hoisin omáčku, šťávu z pomeranče a nastrouháme pomerančovou kůru (jenom to oranžový, to bílý je hnusný). Pomeranč doporučuji nejdřív nastrouhat kuru a pak až vymačkat. Necháme trošku probublat.
- Do pánve s ingrediencemi přidáme křídla a vaříme a vaříme, dostatečně dlouho (fakt to trvá minimálně 15 minut, dokud to nezhoustne a hezky se to nespatlá dohromady.
- Posypeme sezamem a podáváme
- Skvěle se k nim hodí asijský Coleslaw salát, recept na něj najdete taky tady někde.
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Nejnovější komentáře