Nejlepší muffiny

Nejlepší muffiny
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 6
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Muffiny jsou malé koláčko-bochánky ze sladkého těsta. Receptů jena ně hromada, tento se osvědčil nejlépe.
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Nejlepší muffiny
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 6
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Muffiny jsou malé koláčko-bochánky ze sladkého těsta. Receptů jena ně hromada, tento se osvědčil nejlépe.
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Porce: osoby
Jednotky:
Pokyny
  1. V jedné střední míse smícháme 2 hrnky hladké mouky, prášek do pečiva a půl lžičky soli.
  2. Do druhé střední mísy rozšleháme (ručně) jedno vejce (nebo 2). K němu postupně za stálého šlehání přidáme hrnek cukru krystal.Pro zajímavější chuť můžeme přidat Vanilkový cukr, třtinový cukr a půl lžíce vanilkového nebo mandlového extraktu. Rozehřejeme si 4 lžíce másla a necháme zchladit. Na 3x pak máslo přidáme do této směsi. Po promíchání přidáme ještě jednu zakysanou smetanu (a případně i mléko) a opět promícháme.
    muffiny
  3. Do mísy se sypkým obsahem (mouka, ...) přidáme chuťovou ingredienci muffinů. Mohou to být borůvky, kousky čokolády či cokoliv jiného dle vaší fantazie. Promícháme aby se ingredience rovnoměrně rozprostřela v obsahu.
    muffiny
  4. Vlejeme druhou mísu do té první a obsah promícháme. Tím máme hotové finální těsto.
    muffiny
  5. Do každé z formiček na muffiny dáme kousek másla a dáme na chvilinku do rozehřáté trouby na 175 stupňů. Poté formičky vyndáme a naplníme tak ze 3/4 těstem. Vše vrátíme do trouby a necháme 20-30 minut péct. Muffin je hotový když to něj píchete ostrým nožem a ten je po vyndání čistý. Poté formičky vyndáme a zchladíme. Muffiny pak můžeme vyndat a servírovat.
  6. DOBROU CHUŤ (omluvte prosím sníženou kvalitu fotografie, pokud nám zašlete tu vaši, budeme rádi! :o)
Poznámky k receptu

P.S.: některé americké recepty obsahují vajec více (2), některé i mléko (2/3 hrnku). Asi to vše ovlivňuje "vlhkost" výsledných muffinů.

Pokud se vám recept líbil, nedejbože vám chutnal, budeme rádi když ho ohodnotíte nebo ho nasdílíte na Facebooku, ať si pochutná co nejvíce lidí! 🙂

TIP: Pokud si budete chtít od muffinů odpočinout, můžete si udělat vynikající palačinky podle našeho receptu zde.

PROSBA: Pokud se vám náš recept líbil nebo vám dokonce chutnal, budeme rádi za Váš Like nebo komentár. Děkujeme!

Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...