Tento recept je spíše jednoduchý než gurmánský, ale je to jeden ze způsobů jak připravit kachnu a nemuset poté celé odpoledne ležet na gauči a oddychovat, případně navštívit nemocnici se žlučníkovým záchvatem.
Lehká kachna na mandarinkách
1
2
3
4
5
Hlasů: 1
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tento recept je spíše jednoduchý než gurmánský, ale je to jeden ze způsobů jak připravit kachnu a nemuset poté celé odpoledne ležet na gauči a oddychovat, případně navštívit nemocnici se žlučníkovým záchvatem.
Tento recept je spíše jednoduchý než gurmánský, ale je to jeden ze způsobů jak připravit kachnu a nemuset poté celé odpoledne ležet na gauči a oddychovat, případně navštívit nemocnici se žlučníkovým záchvatem.
Vytřete varnou mísu máslem a nechte tam kousek na rozpuštění. Troubu předehřejte na 200°.
Kachní prsa nařízněte na straně kde je kůže do kříže. Osolte a opepřete a vložte do mísy kůží dolů. Zalijte polovinou mandarinkového kompotu a dejte do trouby.
Pravidelně obracejte a cca po hodině bude vše hotovo.
DOBROU CHUŤ 🙂
Poznámky k receptu
Pro lehkost celého pokrmu to nezabijte nějakou peckopřílohou ale můžete si udělat třeba jenom lehký šopský salát.