Skvělý recept na jehněčí (se špenátem podle Pohlreicha)

Vynikající recept úpravy jehněčiho masa na červeném víně, které krásně doplní chuť jehněčího. Vyzkoušeno dokonce i v úpravě pro kojící matky a nepřátele celeru (bez celeru a bez česneku) a bylo bez chyby.

jehneci se spenatem recept
Skvělý recept na jehněčí (se špenátem podle Pohlreicha)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Vynikající recept úpravy jehněčiho masa na červeném víně, které krásně doplní chuť jehněčího. Vyzkoušeno dokonce i v úpravě pro kojící matky a nepřátele celeru (bez celeru a bez česneku) a bylo bez chyby.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
4hodiny
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
4hodiny
jehneci se spenatem recept
Skvělý recept na jehněčí (se špenátem podle Pohlreicha)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Vynikající recept úpravy jehněčiho masa na červeném víně, které krásně doplní chuť jehněčího. Vyzkoušeno dokonce i v úpravě pro kojící matky a nepřátele celeru (bez celeru a bez česneku) a bylo bez chyby.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
4hodiny
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
4hodiny
Suroviny
Porce: osoby
Jednotky:
Pokyny
  1. Z celeru oddělte zelené lístky, ty budete potřebovat později.
  2. V kastrolu na rozpáleném rostlinném oleji opečte osolená a opepřená kolínka ze všech stran dohněda. Vyjměte maso a slijte všechen tuk.
  3. Potom přidejte zbytek oleje a na něm do tmava orestujte nakrájenou zeleninu (1 cibuli, mrkev, celer, 3 stroužky česneku). Zalijte vínem a nechte chvíli redukovat (vyvařit). Jakmile je tekutiny polovina, vložte zpět kolínka a zalijte šťávou, kterou jste předtím slili.
  4. Přidejte jemně nasekanou majoránku a duste pod pokličkou asi 3-4 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Potom maso vyjměte, šťávu zbavte tuku a přeceďte. Zahustěte kostičkami chlazeného másla a dochuťte.
  5. Mezitím si připravte špenátovou přílohu. Dvě nahrubo nakrájené cibule nechte na olivovém oleji zezlátnout společně se 2 rozmačkanými stroužky česneku. Potom přidejte jemně nakrájené lístky řapíkatého celeru a zalijte troškou horké vody. Přidejte listový špenát, osolte a opepřete. Restujte, dokud se tekutina nevyvaří a špenát nezměkne. Nakonec přidejte smetanu.
  6. DOBROU CHUŤ
    jehneci se spenatem recept
Poznámky k receptu
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...