• Nezařazené
  • 0

Jak upéct vánoční cukroví aby bylo jako od babičky?

Proč je některé vánoční cukroví obyčejné a některé chutná jako z pohádky? Kolikrát se jedná o malé, téměř neviditelné detaily, které vám pomohou se dostat nad laťku zamilovanosti. A pokud vám, zejména u vánočního cukroví nejde o to aby vás za něj všichni milovali, nepečte ho a běžte radši házet chleba přežraným kachnám na Vltavě.

Přináším několik tipů, o které se se mnou podělila maminka, se kterou je nasdílela babička. Prostě lety ověřené triky na pečení vánočního cukroví:

 

1) prosívejte

Mouku i moučkový cukr při přidávání vždy proseju přes síto. Výsledkem je kyprost a nadýchanost výsledného pokrmu.

 

2) pořadí mixování surovin

Pokud vám to recept dovolí, je nejlepší nejdříve smíchat sypké suroviny (mouka, …) a poté k nim přidávat ty mokré (mléko, vejce, …)

 

3) trouba musí být vyhřátá

Pokud nechcete vyrobit nesmysl a chcete věřit časům v receptech, musíte dávat těsto do již vyhřáté trouby na patřičnou teplotu

 

4) jak zužitkovat bílky?

Do většiny receptů se dávají jenom žloutky, pak se nám v lednici kupí bílky. Bílky si tedy dejte do nějaké větší sklenice a poté z nich můžete udělat třeba bílkový chlebíček nebo do něj naložit maso na čínu. Nebo můžete udělat vynikající vánoční hříbečky, nebo sněhové pusinky

 

A jaké jsou nejlepší recepty na vánoční cukroví? Za mně jedině věhlasné myslivecké knoflíky nebo linecké cukroví.

recept z luxusnich receptu
Jak upéct vánoční cukroví aby bylo jako od babičky?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
recept z luxusnich receptu
Jak upéct vánoční cukroví aby bylo jako od babičky?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *