Proč je některé vánoční cukroví obyčejné a některé chutná jako z pohádky? Kolikrát se jedná o malé, téměř neviditelné detaily, které vám pomohou se dostat nad laťku zamilovanosti. A pokud vám, zejména u vánočního cukroví nejde o to aby vás za něj všichni milovali, nepečte ho a běžte radši házet chleba přežraným kachnám na Vltavě.
Přináším několik tipů, o které se se mnou podělila maminka, se kterou je nasdílela babička. Prostě lety ověřené triky na pečení vánočního cukroví:
1) prosívejte
Mouku i moučkový cukr při přidávání vždy proseju přes síto. Výsledkem je kyprost a nadýchanost výsledného pokrmu.
2) pořadí mixování surovin
Pokud vám to recept dovolí, je nejlepší nejdříve smíchat sypké suroviny (mouka, …) a poté k nim přidávat ty mokré (mléko, vejce, …)
3) trouba musí být vyhřátá
Pokud nechcete vyrobit nesmysl a chcete věřit časům v receptech, musíte dávat těsto do již vyhřáté trouby na patřičnou teplotu
4) jak zužitkovat bílky?
Do většiny receptů se dávají jenom žloutky, pak se nám v lednici kupí bílky. Bílky si tedy dejte do nějaké větší sklenice a poté z nich můžete udělat třeba bílkový chlebíček nebo do něj naložit maso na čínu. Nebo můžete udělat vynikající vánoční hříbečky, nebo sněhové pusinky
A jaké jsou nejlepší recepty na vánoční cukroví? Za mně jedině věhlasné myslivecké knoflíky nebo linecké cukroví.
Nejnovější komentáře