Jahodové (ovocné) knedlíky – tvarohové

Ve většině restaurací vám dnes dají ovocné hnedlíky kynuté. Nevím proč, ty tvarohové jsou mnohem lepší! Navíc jejich příprava nezabere víc jak půl hodiny komplet. Takže s chutí do tohoto velmi dietního až fitness jídla!

recept z luxusnich receptu
Jahodové (ovocné) knedlíky - tvarohové
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Ve většině restaurací vám dnes dají ovocné hnedlíky kynuté. Nevím proč, ty tvarohové jsou mnohem lepší! Navíc jejich příprava nezabere víc jak půl hodiny komplet. Takže s chutí do tohoto velmi dietního až fitness jídla!
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
5minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
5minut
recept z luxusnich receptu
Jahodové (ovocné) knedlíky - tvarohové
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Ve většině restaurací vám dnes dají ovocné hnedlíky kynuté. Nevím proč, ty tvarohové jsou mnohem lepší! Navíc jejich příprava nezabere víc jak půl hodiny komplet. Takže s chutí do tohoto velmi dietního až fitness jídla!
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
5minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
5minut
Suroviny
Jahodové knedlíky
Přízdoba
Porce: osoby
Jednotky:
Pokyny
  1. Vše z prvního seznamu dejte do mísy a důkladně prohněťte až vznikne těsto. To dejte na trošku pomoučněný vál, trošku pomoučněte i váleček takovým tím hustým grifem, který vždycky dělala babička (samozřejmostí je také zadělání patříčné části kuchyně aby bylo vidět, že jste dělali dobrotu!!) a těsto vyválejte do cca 3 mm tenké placky.
  2. Dejte si vařit vodu ve velkém hrnci. Tu trošku osolte.
  3. Z těsta vykrajujte čtverečky, ideálně vždycky na jahodu. Jahodu do čtverečku zabalte (paní Hadincová to vždycky dělala rohy k sobě a pak strašně rychle kutálet mezi dlaněmi, ale mně se to stejně vždycky rozbije). Až se voda uvaří, všechny obalené jahody do ní naházejte a nechte vařit. Mezitím si dejte v menším kastrůlku jemně rozehřát máslo. Až jahody vyplavou (cca 5 minut), vyndejte je a každou propíchněte špejlí.
  4. Na talíři vyskládejte jahody, pak důkladně pocukrujte cukrem moučkou, pak ozdobte na jemno nastrouhaným tvarohem a zalijte 1-2 lžícemi rozpuštěného másla.
  5. DOBROU CHUŤ
Poznámky k receptu

A nezapoměňte - to nejlepší z knedlíků je když vám zbyde na talíři zbytek cukru, tvarohu a másla. MŇAM!! .. :-))

Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe
Share

Comments

You may also like...